Gebruik essentiële olie

Hoe worden essentiële oliën gebruikt

Dieren

 • Aromatisch via een verstuiver.
 • Topical indien nodig verdund (met een draagolie zoals de fractionated coconut oil van Doterra of bijvoorbeeld een amandelolie) en breng de olie aan op de halsband of harnas
 • Topcial via de huis, snel plaatselijke effect
 • Innemen ter ondersteuning van de spijsvertering, juiste dosering in water, voedsel of capsule

TOEPASSINGSMETHODEN
A - Kan verneveld en ingeademd worden (Aromatic)
T - Kan op de huid gebruikt worden (Topical)
I- Kan inwendig gebruikt worden (Internal)
HUIDGEVOELIGHEID
N - Kan op de huid onverdund worden gebruikt (NEAT)
S - Verdunnen voor een jeugdige of gevoelige huid (SENSITIVE)
D - Verdunnen voor gebruik op de huid (DILUTE)

 

Veiligheid van essentiële oliën 

De zuivere essentiële oliën van DōTERRA hebben een krachtige werking: Of u de oliën nu plaatselijk aanbrengt, inwendig gebruikt of aromatisch toepast, onthoud dat een kleine hoeveelheid al een sterke uitwerking heeft. Volg bij gebruik altijd de aanbevelingen van DōTERRA. De aanbevelingen kunt u vinden in deze producthandleiding en op doterraeveryday.eu

 • Wanneer een essentiële olie voor het eerst plaatselijk op de huid aanbrengt, verdun hem dan bij voorkeur met een andere steunolie zodat u ziet hoe de huid op de olie reageert. Begin met een druppel essentiële olie en vijf druppels gefractioneerde kokosolie. Naarmate u in de loop der tijd meer ervaring opdoet kunt u deze verhouding aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur.
 • Sommige essentiële oliën zijn heel sterk en moeten, voordat ze op de huid worden aangebracht, altijd worden verdund met een andere olie, bijvoorbeeld de gefractioneerde kokosolie van DōTERRA. Voorbeelden van deze oliën zijn: Kassie, Kaneel, Klaver, Geranium, Citroengras met oregano en Tijm. Deze oliën worden ook wel hete oliën genoemd. Wanneer u één van deze oliën voor het eerst gebruikt is het aan te raden een verhouding van één druppel essentiële olie op tien druppels gefractioneerde kokosolie te gebruiken.
 • Sommige essentiële oliën kunnen overgevoeligheid voor licht veroorzaken, waardoor u sneller kunt verbranden in de zon. We raden u aan na het aanbrengen:van de olie in eerste 12uur UV-straling (zonlicht of zonnebanken) te vermijden. Deze oliën zijn onder meer: AromaTouch™, Bergamot, DōTERRA Air™, DōTERRA Cheer™, Citrus Bliss™, Elevation, DōTERRA Forgive™, Grapefruit lnTune™, Citroen, Limoen, DōTERRA Motivate™, DōTERRA On Guard™, Purify, Smart & Sassy™, Wilde Sinaasappel en Zendocrine™.
 • In het algemeen kunnen essentiële oliën overal op de huid worden aangebracht,al is het beter sommige plaatsen te vermijden. Breng geen olie aan op of bij de neusholte, in de oren, de ogen, op kapotte huid of andere gevoelige gebieden.
 • Als uw huid na het aanbrengen van een olie rood begint te worden, jeukt of een branderig gevoel geeft, verwijder de olie dan met een zachte doek van de huid en smeer de plaats in met een gewone olie, bijvoorbeeld gefractioneerde kokosolie, waarbij u de getroffen plaats zacht schoonwrijft. Herhaal dit een paar keer.
 • Bij inwendig gebruik van essentiële oliën zijn één of twee druppels voldoende. U kunt de olie direct oplossen in water of een andere vloeistof of in een lege capsule gieten en doorslikken.
 • In het algemeen zijn kinderen gevoeliger voor essentiële oliën dan volwassenen. Als de essentiële olie plaatselijk wordt aangebracht bij een kind is het raadzaam deze eerst te verdunnen en aan te brengen op de voeten. Voor baby's onder de twee jaar kunt u het best beginnen met aromatische toepassing via een verspreider.
 • Vanwege de krachtige werking van DōTERRA oliën moet u ervoor zorgen dat deze altijd onder toezicht van een volwassene worden gebruikt. DōTERRA raadt aan de oliën op een hoge, moeilijk te bereiken plaats te bewaren. Bewaar de oliën met de bijgeleverde doseer dop op de fles en met de dop stevig dichtgedraaid.