Protest in Den Haag

  • Geplaatst op
Protest in Den Haag

MAASTRICHT - De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) gaat morgen demonstreren bij de ingang van de Nederlandse Hartstichting in Den Haag. Zij doet dit uit protest tegen de dierproeven op onder meer honden aan de Universiteit Maastricht, die de Hartstichting financiert. De dierenactivisten gaan met afgeplakte collectebussen voor de deur staan, zo liet de ADC vandaag weten.
 

Over de dierproeven ontstond recentelijk ophef omdat er tientallen labradors in het proefdiercentrum van de Universiteit Maastricht zaten, die gebruikt zouden worden voor proeven met onder meer pacemakers. De honden zijn uiteindelijk niet gebruikt en opgevangen in gastgezinnen.
 

De stichting liet al weten dat proeven op honden belangrijk zijn bij onderzoek naar een betere behandeling voor hartritmestoornissen, een ernstige aandoening die onder meer kan leiden tot een acute hartstilstand. Er wordt gekozen voor honden omdat de elektrische geleiding van het hondenhart het meest lijkt op de prikkels die het mensenhart doen kloppen. ,,Resultaten die behaald worden met dit onderzoek, zijn daarom goed te vertalen naar mensen'', schrijft de Hartstichting in een toelichting op de website.
 

Ook in Engeland is ophef ontstaan over de proeven. Zondag schreef de zondagskrant The Sunday Express dat de Britse Hartstichting (British Heart Foundation, BHF) het onderzoek voor tienduizenden Britse ponden meefinanciert.


#http://www.dichtbij.nl/